Vroeger was ik al sportief, ondanks mijn rug- en gewrichtspijn. Ik had een verkeerde lichaamshouding door mijn vele uren aan mijn bureau. Ik hangde steeds door in mijn onderrug. Dit zorgde dan ook voor continue kiné-sessies…
Anderhalf jaar terug leerde ik de ‘down-to-earth’ Iyengar Yoga kennen bij Sophie. Een yogavorm waar het belang van omgekeerde houdingen niet uit de weg wordt gegaan. De lessen zijn ook fysiek niet te onderschatten, zowel op niveau van kracht als souplesse. Fysiek merk je zeker verandering. De continue focus op een correct alignment zorgt ervoor dat je ook je gedachten aan de kant kan zetten.
Nu beoefen ik de Iyengar Yoga meerdere keren per week. Thuis of via groeps- of privé lessen bij Sophie.
De kiné-bezoeken zijn intussen ‘verleden tijd’ geworden. 
Intussen ben ik een echte yogi-addict geworden. Zowel mentaal als fysiek zou ik niet meer zonder yoga kunnen. 😉